Waarom Content Marketing niet werkt.

Geschreven door Hans De Loore op 12 juni 2016

De vijf valkuilen

Frustrerend. Content Marketing lijkt het nieuwe goud, en iedereen is het het roerend eens: je moet met Content Marketing beginnen. Dan zet je alles op alles en start je die dure Content Marketing strategie, en ... het lijkt niet te werken. Wat gaat er mis? Hieronder staan enkele vaak voorkomende valkuilen. Wie het schoentje past...

1. De content gaat allemaal over jou.

Dit lijkt de meest voorkomende ‘val’. Klanten geven eigenlijk geen moer om jou. Wanneer ze op zoek gaan naar oplossingen,  denken ze aan hun persoonlijke of professionele noden. De rest laat hen Siberisch koud. Werkelijk. Plaats je in de schoenen van je klanten. Denk na over hun pijnpunten en probeer met je content een antwoord te geven op die vragen.  

2. We kunnen niet schrijven! Help!

Wees niet bang om dit toe te geven en vooral: tijdig in te schatten. Een Content Marketing project is niet iets dat je zo maar eventjes bij je dagtaken gooit. Je kan die extra werkdruk ook niet zomaar in je organisatie pompen. Zeker, er zullen Content Kampioenen in je organisatie zijn: koester ze. Brand ze niet op. Maar de radertjes van een Content Marketing machine draaiend houden is een specifieke uitdaging voor uitgevers. Je zal snel verstrikt geraken in deadlines, correctierondes, creatieve brainstorms, pitching van artikelen, eindredacties, keuzes omtrent layout, drukwerk, websites, distributie-uitdagingen…. De meeste uitgevers hebben afdelingen die hun diensten ter beschikking stellen van derden. Of, check even onze tips

3. Je produceert bergen eenheidsworst

Jouw content moet de beste zijn. Punt. Veel beter dan die van je concurrenten. Als je net hetzelfde gaat schrijven dan je concurrenten, hoe ga je dan aantonen dat jij de beste bent qua producten en diensten? Hoe doe je dat? We schreven er al eerder een blogpost over. 

4. Je produceert losse, onsamenhangende stukjes. 

Denk aan de Content Journey: elk stukje content moet leiden tot een volgende. Juiste Call To Actions zijn onontbeerlijk, en moeten je lezers in je funnel vooruithelpen. Slechts op die manier kan je de bedrijfsdoelstellingen achter Content Marketing realiseren. 

5. Je publiceert niet consistent.

Denk opnieuw als een uitgever. Je content marketing strategiezoekt engagement met je klanten. Het is als een belofte, net zoals je ochtendkrant. Wanneer die onvoorspelbaar zou verschijnen, waar ben je dan mee bezig? Verdeel je content consistent, en op tijd.

Zin in een uitwisseling van gedachten rond wat Content Marketing kan betekenen voor jouw bedrijf? Onze Content Specialisten doen niet liever. Aarzel niet en contacteer ons hier.

 

 

Onze beste tips voor content marketing en ijzersterke storytelling

Download nu het gratis e-book