Welkom in het tijdperk van co-creatie

Geschreven door William Visterin op 22 juli 2016

De redactieraad van MARK Magazine

Met MARK Magazine werken we met een vaste redactie van redacteurs en fotografen onder leiding van mezelf als hoofdredacteur. Allemaal heel bekwame mensen met hun eigen specialiteit. Maar de grote kracht van het blad ligt toch ook in zijn redactieraad.

Ik ken heel wat bladen die gebruik maken van een redactieraad, maar in veel gevallen is dat een eerder vrijblijvende bedoening. Eens per jaar tijdens de zomer lekker gaan eten met de leden van de redactieraad. Vervolgens wat vrijblijvende suggesties tussen hoofdgerecht en pousse-café en that’s it. Tot volgend jaar maar weer.

Neen, dan werkt de redactieraad van MARK Magazine iets anders.  Acht keer per jaar komt hij samen, evenveel als er nummers van MARK zijn. Op zo’n redactieraad wordt het nummer ook echt vorm gegeven. Welke thema’s gaan we brengen? Welke suggesties zijn er verder nog? Wie kan er aan bod komen? Wat is jullie mening hierover? Die meningen willen wel eens botsen, en dat is maar goed ook.

De redactieraad wordt bemand door de partners van MARK Magazine. En die komen uit de vier windstreken. Dit jaar hadden wij onder meer PwC, FOD Financiën, Accent Jobs, Nationale Loterij, Securex, UNILIN, Van Marcke, Groep T, Colruyt Group en Mars als partner.

Partners geven het nummer van MARK Magazine mee vorm. Ze doen suggesties om een thema in te vullen. Of ze stellen zelf thema’s voor. Rond de tafel bij zo’n redactieraad zitten de spreekwoordelijke voelsprieten van de organisatie. Zij weten dan bijvoorbeeld of er iemand binnen de organisatie een opvallende job heeft voor zijn of haar diploma. Of ze kennen enkele medewerkers die er ooit werkten, naar andere oorden trokken en nadien zijn teruggekeerd. Om maar een paar recente dossiers op te sommen. Ikzelf coördineer, stuur aan, suggereer en luister.

De redactieraad van MARK Magazine is een mooi voorbeeld van wat we tegenwoordig als co-creatie zouden omschrijven. Of hoe je samen een nummer maakt. En er tegelijk ook voor zorgt dat je zakelijke onderwerpen toegankelijk maakt voor een breed publiek. Want daar is het om te doen.

Wij omschrijven MARK Magazine als het blad voor mensen die willen werken voor merken óf er zelf één willen zijn. De lat ligt dus hoog. Maar het zoveel beter om een blad te maken met specialisten uit diverse hoek. Together we’re strong.

Meer over MARK Magazine vind je hier.

 

Onze beste tips voor content marketing en ijzersterke storytelling

Download nu het gratis e-book