Leads genereren met je bedrijfsblog

Geschreven door Kurt Vanwezer op 22 juni 2016

Je lezers zijn de helden, niet je bedrijf

Je bedrijfsblog is een ideale tool om leads te genereren. Maar je mag niet vergeten dat iemand die jouw blog leest zich niet noodzakelijk meteen wil opgeven voor een demo. Misschien weet hij niet eens wat je bedrijf precies doet, of wat je product is. Dus mik op minder ambitieuze CTA’s (calls to action), en vraag je lezers om zich te abonneren op je blog, of om jou te volgen op sociale media.

Door de deur te openen naar een conversatie met de lezer zet je de eerste stap naar de creatie van een kwaliteitsvolle lead. Een goed uitgevoerde blog zal jouw lezers geïnteresseerd houden, hen aanzetten om terug te komen voor meer, en uiteindelijk hun nieuwsgierigheid naar jouw bedrijf aanwakkeren.

Top 3 do’s voor een succesvolle blog

Brian Clark, de stichter en CEO van het Amerikaanse Copyblogger, formuleert het als volgt: “Richt je niet op het hebben van een geweldige blog. Richt je op het maken van een blog die geweldig is voor je lezers.” En hij geeft in één moeite door ook drie basisregels voor een succesvolle bedrijfsblog.

  1. Vorm jezelf een goed beeld van wie je probeert te bereiken, en denk daarbij in termen van archetypische bezoekers. Dit zorgt ervoor dat je gefocust blijft op kwaliteitsvolle content. Content die de verkoopscyclus in gang zet, maar die er niet voor zorgt dat de klant zich bekocht voelt.
  2. Positioneer je content op een unieke manier. Denk in termen van media, niet in termen van marketing. Eigenlijk ben je een digitaal magazine aan het maken; alleen gebruik je een ander businessmodel dan andere mediabedrijven. In plaats van advertenties verkoop je je eigen producten en diensten.
  3. Zorg voor een initiële contentstrategie en een redactionele kalender. Uiteraard zal die regelmatig aangepast en door elkaar gegooid worden op basis van de real-time feedback die je van jouw lezers krijgt, maar je hebt een “best guess” benadering nodig, gebaseerd op jouw research. En vergeet niet dat je zult moeten vechten voor elk kruimeltje aandacht totdat je een publiek hebt opgebouwd dat voor mond-aan-mondreclame zorgt.

Zoek je hulp bij het opzetten van jouw bedrijgsblog? Of gewoon zin in een uitwisseling van gedachten rond wat Content Marketing kan betekenen voor jouw bedrijf? Onze Content Specialisten doen niet liever. Aarzel niet en contacteer ons hier.

Onze beste tips voor content marketing en ijzersterke storytelling

Download nu het gratis e-book